15.9.2012

אלכוהול - שבירת מיתוסים

נשתה, נשתה לחיים -כאן
אם שותים לא נוהגים - כאן

בדרך כלל אנחנו שותים אלכוהול למען בריאותנו הנפשית, אבל לפעמים אנחנו מספרים לעצמנו שהוא טוב גם לגוף, רק כדי שנוכל להשתכר בשקט.

מי שאוהב אלכוהול ומוצא עצמו שהוא צריך להצטדק בפני אחרים לפני שהוא לוקח לגימה, נוהג לגבות את מעשיו בכמה אמירות נפוצות המוכיחות את נחיצות זרימת האלכוהול התמידית בגופו.
לשתות אלכוהול זה מצוין לשיפור מצב הרוח ולכן גם לבריאות, אבל מי שמחפש תירוצים כדי להרגיש קצת מסוחרר - שיחפש אותם במקום אחר.




משתיית 2 בקבוקי בירה משתכרים פחות מאשר משתיית כוסית וודקה אחת?


לא נכון!
ריכוז האלכוהול בפחית בירה, כוס יין, כוסית משקה חריף (וודקה, שרי וכו’) שווה. קיימות בירות שיש בהן אלכוהול בכמות מוגברת (למשל, 9%) ואז, כמובן, המשוואה אחרת. שימו לב לריכוז האלכוהול הרשום על גבי הבקבוק או הפחית.


אם תחכה חצי שעה לאחר ששתית אלכוהול תוכל לנהוג 

לא נכון!
אלכוהול מעוכל על ידי הכבד בקצב של מנת אלכוהול אחת כל 45 דקות. “מנת אלכוהול” שווה לפחית בירה = כוס יין = כוסית משקה חריף. לפיכך, חצי שעה איננה זמן מספיק לאפשר אפילו לכוס אחת ששתית בשעה האחרונה, לעבור עיכול  מלא... שלא לדבר על כל הכוסות הקודמות ששתית באותו ערב!



אם אכלתי ארוחה טובה לפני או בזמן השתייה, לא אשתכר

 לא נכון!
האוכל רק מעכב את ההשפעה של האלכוהול לזמן מסוים. אין שום כמות של אוכל שיכולה למנוע את ההשפעה השלילית של שתיית אלכוהול בכמות גדולה. העיכוב בכניסת האלכוהול למערכת הדם שלך, בגלל האכילה, עלול לגרום לכך שתרגיש את השפעת האלכוהול במועד מאוחר יותר, למשל: כשתתחיל לנהוג!

קפה עוזר להתפכח במהירות


לא נכון!
אין דבר המשנה את המהירות של עיכול האלכוהול על ידי הכבד. קפה, המהווה גורם מעורר, סותר במידת מה את ההשפעה המדכאת של האלכוהול על המוח, ולכן מרגישים פחות מנומנמים. זה לא אומר שנעשים יותר פיכחים!



האלכוהול מגיע למוח רק לאחר כשעה מזמן השתייה
כאשר הוא נכנס לגמרי למחזור הדם.
לא נכון!
האלכוהול הוא חומר מדכא, והוא מגיע למוח תוך 5 דקות מבליעתו.



אם מוהלים את האלכוהול בנוזל מוגז ההשפעה שלו נעשית אטית בהרבה

לא נכון!
מהילת האלכוהול בחומר מוגז (קוקה-קולה, סודה, ספרייט וכו’) רק מקצרת את זמן ספיגת האלכוהול במחזור הדם.


ככל שאני רזה יותר אני יכול לשתות יותר מבלי להשתכר 

 לא נכון!
 אנשים בעלי משקל גוף מועט יכולים לעכל אלכוהול בקצב מהיר יותר מאנשים שמנים יותר.
אדם רזה דווקא ישתכר מהר יותר מאדם שמן, והשפעת האלכוהול עליו תימשך זמן ארוך יותר.

אלכוהול איננו סם ולכן לא יכול לגרום לתלות גופנית ונפשית
 לא נכון!
 אלכוהול הוא סם לכל דבר! בישראל מעריכים כי קיימים יותר מ- 40,000 מכורים לאלכוהול.
קיימת מערכת לטיפול בנפגעי אלכוהול, הפרוסה בערים הגדולות, בחסותם של עמותת “אפשר” ומשרד העבודה והרווחה. כמו כן קיימים 16 מרכזים, לטיפול במכורים אלה, המסייעים להם להיגמל מהשתייה ולהתמיד בכך לאורך זמן.
עוד פועלות קבוצות לעזרה עצמית הנותנות תמיכה לנגמלים.


אלכוהול מחמם את הגוף ולכן מצוין לחורף


לא נכון!
בעת שתיית אלכוהול כלי הדם מתכווצים וכתוצאה מכך הדם זורם בלחץ גבוה יותר. אך על אף זאת, שתיית אלכוהול בעצם מאיטה את לחץ הדם, מה שגורם לגוף לאבד חום ולהתקרר.


הדרך הקלה להעביר האנגאובר היא באמצעות שתייה נוספת של אלכוהול




לא נכון!
ההתאוששות היא עניין של מנוחה וזמן ולכל אחד הגנטיקה שלו ודברים שיכולים לעזור לו להתאושש בקלות רבה יותר. מים, ויטמין C וחלבונים עוזרים, עם זאת, קפה ומקלחת קרה לדוגמא רק מאיצים את מערכת הדם ובכך מגבירים את השפעת האלכוהול.



מקורות
bisport  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה