סורבה (Sorbet בצרפתית) הוא מאכל קפוא, עשוי מרסק פירות וחומרי גלם נוספים. | |
את הסורבה מכינים במכונה שמערבלת את החומרים כך שלא יכנס לתערובת אוויר. כך נוצר סורבה דחוס ובעל טעם עשיר. |
|
מקור של הסורבה איננו ודאי. הסינים הכינו מנה עשויה שלג, מיץ פירות ורסק כבר לפני אלפי שנים. |
|
הסורבה כפי שהוא מוכר כיום הופיע בצרפת בשנת 1533 לאחר שיובא מאיטליה. |
|
בסוף המאה ה-17 הוגש הסורבה ברחובות פריס. משם הגיע לאנגליה ולאחר מכן לכל אירופה. |
|
אם תוסיפו לסורבה ביצים וחלב, לפני שהוא קופא, תקבלו שרבט, מאכל אמריקאי | |
צבעי הסורבה הם למעשה צבעי פסטל בהירים: צהוב לימון, ירוק מנטה ועוד. תוסיפו להם פטל, אפרסק, תות, מלון, אבטיח... הקיץ במיטבו. אולי הקונוטציה הקרירה של הסורבה, או שמא בהירותם של הצבעים שמשתלבים יפה עם אור השמש החזקה, הופכים את צבעי הסורבה לצבע אהוב על אופנאים בעונה החמה. |
|
צבעי הסורבה וצבעים פסטלים בכלל, נראים במיטבם כשהם לבד, מקסימום משולבים עם גוונים דומים מאותה משפחה או עם שחור ולבן. גוונים מטאליים באביזרים ישתלבו עם צבעי הסורבה מצוין. |
|
ולסיום, מתכון לסורבה לימונענע |
28.5.2014
לימי הקיץ החמים
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה