גלידה היא מאכל קפוא ומוקצף על בסיס חלב ( כולל שמנת, יוגורט), תחליף חלב (למשל סויה) או מים, המשמש כקינוח או כמרכיב בקינוחים שונים.
את המילה גלידה הגה אליעזר בן יהודה על-פי השורש ג-ל-ד, אותה יצר מהמילה "גליד" . על-כן, יש להגות את המילה בהטעמה מלרעית ולא כפי שנהוג כיום בהטעמה מלעילית. המילה העברית העתיקה "גליד" מתייחסת בעקרון לנוזל שהתקרש - "גליד קרח".
הגלידה הומצאה בסין לפני כמה אלפי שנים כאשר ערבבו קרח עם אטריות והכינו ממנו קינוח לימי הקיץ. גם ברומא העתיקה נהגו לאכול קרח עם אטריות. בתרבויות עתיקות היה נהוג לחתוך קרח מן ההרים או מן אגמים שהיו קפואים בחורף ולהביאם אל מקומות רחוקים.
בשנת 1843 הומצאה מכונה ידנית לייצור גלידה על ידי עקרת בית אמריקאית אך הפטנט נרשם מספר שנים לאחר מכן על שמו של אמריקאי אחר. בשנת 1903 הומצא גביע גלידה העשוי ופל ובשנת 1922הומצא מקל הגלידה שממנו התפתחה תעשיית הארטיקים והשלגונים.
שלגון/קרטיב/ארטיק/אסקימו / Popsicle
השם העממי "ארטיק", המשמש בפי רבים כשם גנרי למוצר, הוא למעשה שמו של מפעל גלידה שפעל בעבר בישראל ושיווק מותג שלגון נפוץ. את שמו קיבל המפעל הישראלי מן המפעל בבלגיה שממנו נרכש הידע. השם ארטיק עצמו הוא סירוס מכוון של המילה האנגלית arctic שמשמעותה דבר מה קר מאוד.
השם העממי "ארטיק", המשמש בפי רבים כשם גנרי למוצר, הוא למעשה שמו של מפעל גלידה שפעל בעבר בישראל ושיווק מותג שלגון נפוץ. את שמו קיבל המפעל הישראלי מן המפעל בבלגיה שממנו נרכש הידע. השם ארטיק עצמו הוא סירוס מכוון של המילה האנגלית arctic שמשמעותה דבר מה קר מאוד.
גלידה נפוליטנית
גלידה הנפוליטנית מורכבת מ"בלוקים" של גלידת שוקולד, וניל ותות שדה. היא נקראה כך בסוף המאה ה-19 כדי לשמר את מקורה המשוער ע"י מהגרים מנפולי, איטליה שהביאו את מומחיותם לארה"ב.
גלידה הנפוליטנית מורכבת מ"בלוקים" של גלידת שוקולד, וניל ותות שדה. היא נקראה כך בסוף המאה ה-19 כדי לשמר את מקורה המשוער ע"י מהגרים מנפולי, איטליה שהביאו את מומחיותם לארה"ב.
לגלידה היו טעמים נוספים אולם שלושת הטעמים המגדירים היום גלידה נפוליטנית היו הטעמים האהובים ביותר בארה"ב.
סורבה/שרבט/ sherbet sorbet
סורבה (בצרפתית: Sorbet) הוא מאכל קפוא שנעשה מרסק פירות וחומרי גלם נוספים. הסורבה הוא סוג שלג'לאטו שאינו מכיל חלב ובניגוד לשרבט, גלידה דלת קלוריות, יכול להכיל אלכוהול.
מקור הסורבה איננו ודאי, אך ידוע כי הסינים הכינו מנה שנעשתה משלג, מיץ ורסק פירות כבר לפני אלפי שנים.
הסורבה כפי שהוא מוכר כיום הופיע בצרפת ב-1533 לאחר שיובא מאיטליה, כנראה על ידי קתרינה דה מדיצ'י שהגרה לצרפת על מנת להתחתן עם הנרי השני. בסוף המאה ה-17 הסורבה הוגש כבר ברחובות פריס ומשם הגיע לאנגליה ולאחר מכן לכל אירופה.
סורבה יכול להפוך לשרבט (מאכל אמריקאי) כשמוסיפים לו ביצים וחלב לפני שהוא קופא.
סורבה משמש גם כגלידה לאנשים בדיאטה (מכיל כ-3% שומן) וגם כגלידה לטבעוניים.
סורבה (בצרפתית: Sorbet) הוא מאכל קפוא שנעשה מרסק פירות וחומרי גלם נוספים. הסורבה הוא סוג שלג'לאטו שאינו מכיל חלב ובניגוד לשרבט, גלידה דלת קלוריות, יכול להכיל אלכוהול.
מקור הסורבה איננו ודאי, אך ידוע כי הסינים הכינו מנה שנעשתה משלג, מיץ ורסק פירות כבר לפני אלפי שנים.
הסורבה כפי שהוא מוכר כיום הופיע בצרפת ב-1533 לאחר שיובא מאיטליה, כנראה על ידי קתרינה דה מדיצ'י שהגרה לצרפת על מנת להתחתן עם הנרי השני. בסוף המאה ה-17 הסורבה הוגש כבר ברחובות פריס ומשם הגיע לאנגליה ולאחר מכן לכל אירופה.
סורבה יכול להפוך לשרבט (מאכל אמריקאי) כשמוסיפים לו ביצים וחלב לפני שהוא קופא.
סורבה משמש גם כגלידה לאנשים בדיאטה (מכיל כ-3% שומן) וגם כגלידה לטבעוניים.
ונעבור לתכשיטים
http://sarahrl.tumblr.com/post/2923748222/three-big-flower-colors-beaded-beads-necklace-by |
http://pinterest.com/pin/241505598737234325/ |
http://pinterest.com/pin/79868593362034063/ |
http://www.endless.com/Leslie-Danzis-Popsicle-Hematite-Necklace/dp/B006O5M292 |
http://www.etsy.com/listing/77627469/popsicle-series-bfrend-bracelet-neon?ref=pr_shop |
http://roirstyle.blogspot.com/2011_06_01_archive.html |
http://market.marmelada.co.il/products/18240 |
http://pinterest.com/pin/235524255482665187/ |
http://pinterest.com/pin/269864202641679854/ |
http://pinterest.com/pin/50735933272461222/ |
http://pinterest.com/pin/50735933272461222/ |
http://beadbear.com/c0907.shtml |
http://preservejewelrystudio.blogspot.com/2010_04_01_archive.html |
http://www.flickr.com/photos/oxanaart/4656305870/ |
http://skyejuice.blogspot.com/2010_04_01_archive.html |
http://www.hearthandmadeblog.com/authentic-arts-glamorous-colorful-natural/ |
http://prettyprissy.com/item_168/Ice-Cream-inspired-Bamboo-Earrings.htm |
http://studiojuls.blogspot.com/2011_06_01_archive.html |
http://www.freewebs.com/chen-beads/apps/photos/photo?photoid=2604872 |
http://www.etsy.com/listing/88305555/neapolitan-ice-cream-striped-friendship |
http://greedyforcolour.blogspot.com/2012/01/ice-cream-colours-and-beach-smurfiness.html |
בצבעי גלידה נפוליטנית
http://www.etsy.com/listing/88078163/neapolitan-ice-cream-colors-gemstone |
http://www.covetedartistry.com/#/jewellery-collection/4550283800 |
http://www.taibobo.com/co/ykdsttf75.html |
http://blog.vividotonline.com/ |
http://www.etsy.com/listing/39985305/handmade-textile-jewelry-the-cherry-ice |
http://gossipmaterial.com/?p=556 |
http://eluxejewelry.com/products-page/celebrity-jewelry-2/crystal-encrusted-bamboo-earrings-in-iced-lemonade/ |
http://www.beadinggem.com/2010/08/sorbet-inspired-recycled-resin-jewelry.html |
http://www.oklahomafood.coop/shop/category_list_products.php?category_id=61&subcategory_id=388 |
ההשראה
הצבעים
ובחירת החרוזים
תכשיטים שבא ללקק...
http://allwomenstalk.com/cute-ice-cream-inspired-items/ |
http://pinterest.com/pin/139752394657009761/ |
http://pinterest.com/pin/75927943687201516/ |
http://pinterest.com/pin/58687601363660993/ |
http://pinterest.com/pin/87679523965500731/ |
http://pinterest.com/pin/95068242103501659/ |
http://pinterest.com/pin/157414949444925549/ |
http://pinterest.com/pin/72550243967228096/ |
http://pinterest.com/pin/260364422177676171/ |
http://robinsjewelryboxstudio.blogspot.com/ |
http://nightsrequiem.deviantart.com/art/Sugar-Rush-Popsicle-Necklace-144579483 |
ומה ניתן לעשות עם מקלות השלגונים...
קישורים להסברים על אופן ההכנה:http://www.instructables.com/id/Popsicle-Stick-Jewelry/?ALLSTEPS
סוזי WOW.אני אוהבת את הצבעים האלה, אבל צרכה ללמוד להעביר אותם לתכשיטים.
השבמחקטובה
<3
מקסים! מאוד אוהבת את הצבעים האלה. קל לי להתחבר אליהם.
השבמחקרנית
מקסים, סוזי! צבעי הגלידה תמיד מתעוררים לחיים בקיץ! באמת עושה אור בעיניים!
השבמחקאורלי
אוהבת מאד גלידה. שילובי התבעים נפלאים מעורר יצירתיות
השבמחקעכשיו מתחשק לי לאכול גלידה........
השבמחקתודה על הפינה.
חיבוקים,
איריס.